Generationsskifte 

Generationsskifte

Kontaktpersoner

Advokat Anders Hammer Hansen
Advokat Henrik Lyhne
Søren Egede Schulz
Michael Viborg Rasmussen

Et generationsskifte i en virksomhed er en stor beslutning, hvad enten det gælder overdragelse af virksomheden til et familiemedlem, til  medarbejdere eller eksternt salg. Det er et naturligt og nødvendigt led i en virksomheds drift, og det er en rigtig god ide at forberede et generationsskifte i god tid og gerne over en årrække for at opnå det bedste udbytte. Det kan nemlig have store økonomiske konsekvenser for din virksomhed, hvis generationsskiftet ikke er velovervejet og gennemarbejdet.

Generationsskifte vil ofte omfatte flere juridiske specialeområder, f. eks. selskabsret, skatteret, finansieringsforhold og familie- og arveret. Desuden er der de rent menneskelige forhold, som også er vigtige at tage hensyn til.

Som regel opnås det bedste resultat ved at flere rådgivere arbejder sammen f.eks. advokat, revisor og bank. Det er vigtigt, at de alle er inddraget på et tidligt tidspunkt i processen. 

Vores rådgivning inden for generationsskifte omfatter blandt andet følgende områder:

• Virksomhedsform
• Fuld eller successiv overdragelse af virksomheden
• Omstrukturering
• Arv og gave
• Værdiansættelse
• Skatter og afgifter – herunder skattefri overdragelse
• Finansiering af generationsskifte

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!