Internationale retsforhold 

Internationale retsforhold

Kontaktpersoner

Advokat Torben Krath
Søren Egede Schulz

Handel på tværs af landegrænser giver talrige udfordringer grundet kulturelle, politiske og ikke mindst juridiske forskelligheder. Handel over landegrænser kræver derfor god indsigt i de pågældende landes retsforhold.

Det er vigtigt som såvel eksportør som importør at være klar over, at enhver handel over landegrænser vil indebære et valg mellem mindst to retssystemer – og reglerne er på ingen måde de samme. Er uheldet ude, kan en sag få det stik modsatte udfald end man forventede. Det er ikke kun et valg mellem at føre sagen ved en domstol i eksportørens eller importørens land – det er også et valg mellem de to landes retsregler, da der sagtens kan forekomme situationer, hvor man kan stå i en dansk retssal med en sag, der skal afgøres efter udenlandske retsregler. Der er endog situationer, hvor der kan være så stærke nationale regler, at man ikke kan aftale sig uden om dem.

Her kan vi hjælpe virksomhederne med at aftale sig frem til de størst mulige hjemmebanefordele. Er der allerede opstået en tvist, og har parterne intet aftalt om disse forhold, kan vi også rådgive om, hvor det vil være mest fordelagtigt at iværksætte en sag.

Vi rådgiver blandt andet om følgende aspekter af internationale retsforhold:

• Internationale kontrakter – baseret på internationale aftalestandarder eller individuelt tilpassede
• Salgs- og leveringsbetingelser
• Agent- og forhandlerkontrakter
• Eneforhandleraftaler
• Outsourcing
• Formidlingsaftaler
• Internationale retssager – planlægning og gennemførelse

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!