Konkurrence- & markedsret 

Konkurrence- & markedsret

Kontaktpersoner

Advokat Anders Hammer Hansen
Advokat Torben Krath

Konkurrenceretten har til hensigt at skabe en effektiv konkurrence, som både er til gavn for forbrugeren og for virksomheden. Konkurrenceloven består af en række forbud, hvoraf de vigtigste er forbud mod misbrug af dominerende stilling for markedsledende virksomheder og forbud mod indgåelse af konkurrencebegrænsende aftaler.

Gennem årene er konkurrenceretten skærpet nationalt som internationalt, og der slås hårdere ned på overtrædelser, hvilket har medført større bøder, flere og hårdere straffe, flere kartelsager og udvidelse af fusionskontrolreglerne.

Vi rådgiver inden for konkurrenceretten blandt andet om:

• Udbud
• Fusioner 
• Parallelimport
• Kontrolundersøgelser (dawn raids) 
• Konkurrenceklausuler 
• Konkurrencebegrænsende adfærd
• Monopol
• Prisaftaler

Derudover varetager vi rådgivning i forhold til markedsretten, herunder markedsføringsloven, og sikrer dig f.eks. at din markedsføringsstrategi, brug af reklame m.m. ikke er i strid med lovgivningen på området, således at klagesager til forbrugerombudsmanden og eventuelle retssager kan undgås.

Markedsføringsloven er blandt andet til for at beskytte virksomheder mod krænkelser af forretningskendetegn og fungerer som et supplement til immaterialretsområdet. I brancher, hvor design og produktefterligninger er mere normen end undtagelsen, spiller markedsretten derfor en vigtig rolle. Vi kender grænsefladerne mellem immaterialretten og markedsretten og kan derfor rådgive om selv de finere nuancer i dette juridiske spændingsfelt.

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!