Transportret 

Transportret

Kontaktpersoner

Advokat Torben Krath

Transportret vedrører blandt andet problemstillinger omhandlende tab af gods, forsinkelse heraf eller beskadigelse af gods under transport. Transportretten er i høj grad reguleret af internationale konventioner, national lovgivning og standardiserede aftaler. Samtidig bærer transportretten præg af korte reklamationsfrister, korte forældelsesfrister, strenge bevisbyrderegler, ansvarsbegrænsninger og komplekse værnetings- og lovvalgsspørgsmål. Transportretten involverer i reglen også mange aktører.

Som virksomhed gælder det om at sikre dine varer ved transport ved overordnet at have styr på:

• Risikoovergang og forsikring
• Aftalegrundlaget med transportør
• Transportdokumenternes rækkevidde
• Håndtering af eventuelle transportskader

I tilfælde af bortkomst, beskadigelse eller forsinkelse af gods under transport, er det for virksomheden særligt vigtigt at være opmærksom på de korte reklamations- og forældelsesfrister og andre særlige regler, som kan begrænse virksomheden i at opnå erstatning. I sin yderste konsekvens kan det have fatale følger for virksomheden ikke at kende til de juridiske regler inden for transportretten om sikring af gods under transport. Hos Brockstedt-Kaalund rådgiver vi om alle nævnte forhold inden for transportretten.
 

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!