Nyheder

Hvilke adoptionstyper findes der?

Adoption
Mange oplever adoption og reglerne for de enkelte adoptionstyper som forvirrende og indviklede. Nedenfor kan du få et overblik over de forskellige adoptionstyper i Danmark, og hvad der er karakteristisk ved disse.
 
I Danmark findes der 3 forskellige adoptionstyper:

Fremmedadoption

Fremmedadoption – også kaldet anonym adoption, er måske den mest traditionelle adoptionstype, hvor der sker adoption af et ukendt barn under 18 år fra Danmark eller udlandet. Hvis barnet adopteres fra udlandet, kaldes det for en international fremmedadoption. 
Fremmedadoption kræver godkendelse af adoptanten/adoptanterne. Adoptionsforløbet er inddelt i 4 faser som alle skal gennemføres før, at man kan blive godkendt som adoptant.

Familieadoption

Familieadoption er som navnet indikerer, adoption af et barn som enten er i din familie eller som du har en særlig og kvalificeret tilknytning til. Familieadoption kan fx være adoption af dit barnebarn, din nevø/niece, din søskende eller et plejebarn. Familieadoption kan også gennemføres, hvis der er en anden særlig tilknytning mellem dig og barnets forældre.  
Ved familieadoption kræves der ikke godkendelse af adoptanten.

Stedbarnsadoption

Stedbarnsadoption er adoption af din ægtefælles, samlevers eller registrerede partners barn eller adoptivbarn.
 
Stedbarnsadoption kan også ske, selv om barnet er over 18 år.
 
Der kræves ikke godkendelse af adoptanten ved stedbarnsadoption.

Generelt for adoptionstyperne

Betingelserne for de enkelte adoptionstyper er forskellige, men ens for alle adoptionstyperne er kravet om, at adoptionen må antages at være bedst for barnet.

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Hvis du vil vide mere om betingelser for de enkelte adoptionstyper eller har spørgsmål til adoption, er du velkommen til at kontakte kontorets specialist i adoptionssager advokatfuldmægtig Emma Hertel Theilmann for en uforpligtende snak.
 
Advokatfuldmægtig Emma Hertel Theilmann T: 69 13 71 47 E: eht@bklaw.dk

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!