Nyheder

Advokatens 3 gode råd ved skilsmisse

Januar har statistisk set desværre en kedelig tendens, da det er en af de måneder på året, hvor flest par søger skilsmisse ovenpå juleferien og megen tid sammen med familien. Denne uheldige statistik bunder ofte i, at problemer, der ligger gemt under overfladen i hverdagens trummerum, bryder ud i lys lue, når vi holder ferie og har tid til blot at være sammen.
 
Står jeres parforhold uigenkaldeligt for at skulle afsluttes, så hold dig disse tre gode råd for øje, når I kaster jer ud i en skilsmisse og en deling af jeres økonomi:

1.    Kend dine rettigheder

Alt for mange (især kvinder) giver afkald på en masse værdier og rettigheder, når blot de kan ”få børnene”. Desværre medfører det ofte, at de på sigt er dårligere stillet og føler sig snydt, fordi de ikke har fået del i den fælles opbyggede formue eller andre værdier, som kunne have gjort tilværelsen alene med børnene lettere.

Det ses også ofte, at mænd indgår aftaler om at betale et forhøjet børnebidrag, selvom de ikke er forpligtet til det. Ændrer mandens økonomiske situation sig på et senere tidspunkt, er det vanskeligt at få ændret på aftalen og justeret bidraget ned.

Derfor skal du søge viden om dine rettigheder ved en skilsmisse for din egen og børnenes skyld, inden du laver bindende aftaler, som ikke er mulige at komme ud af på et senere tidspunkt.
 

2.    Søg rådgivning

Søg rådgivning inden du laver aftaler om børn og økonomi. Aftaler om børnene og økonomi mellem dig og din eks er bindende, så det er vigtigt, at du har fuldt overblik over, hvad aftalerne vil betyde for dig.

Derfor skal du søge rådgivning, inden I laver aftaler om fordeling af samvær med børnene eller opdeling af jeres økonomi. 
 

3.    Lav skriftlige aftaler

Mundtlige aftaler er lige så bindende som skriftlige, men mundtlige aftaler er bare sværere at bevise, særligt hvis du og din eks bliver uenige på et senere tidspunkt. 

Derfor skal I altid sørge for at lave skriftlige aftaler om vigtige forhold som eksempelvis aftaler om samvær med børnene.

Kontakt os

Kontakt vores familieadvokater, hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning omkring skilsmisse.

Advokat Karen Marie Jespersen, tlf. 69 13 71 19 eller kmj@bklaw.dk 
Advokat Emma Hertel Theilmann, tlf. 69 13 71 47 eller eht@bklaw.dk
Advokat Christina Ruby, tlf. 69 13 71 64 eller cru@bklaw.dk
Advokatfuldmægtig Charlotte Beck, tlf. 69 13 71 65 eller cbe@bklaw.dk
Advokatfuldmægtig Sine Andreassen, tlf. 69 13 71 70 eller san@bklaw.dk

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!