Advokatens 3 gode råd ved separation og skilsmisse
Ægteskabet udvikler sig med tiden, og der kan opstå konflikter, som kan føre til, at I beslutter, at jeres parforhold skal afsluttes ved en separation eller skilsmisse. Separation og skilsmisse kan være præget af konflikter - særligt hvis beslutningen om separation og skilsmisse ikke er fælles.


Her er advokatens tre gode råd, som du skal have for øje, hvis du står overfor en separation eller skilsmisse, jeres formuer skal deles, og I måske skal lave dele- eller samværsordninger i forhold til jeres fælles børn.

KONTAKT NJORDS FAMILIERETSADVOKATER
Tlf. 33 12 45 22
E-mail: familieretsadvokaten@njordlaw.com

1. KEND DINE RETTIGHEDER VED SEPARATION OG SKILSMISSE – UNDGÅ FREMTIDIGE UDFORDRINGER

Det er afgørende at have en klar forståelse af dine rettigheder ved skilsmisse, især for at undgå tab af værdier og rettigheder. Desværre oplever mange, at de opgiver betydelige aktiver og rettigheder, primært for at bevare forældremyndigheden over børnene. Denne beslutning kan dog føre til ugunstige forhold på lang sigt, hvor de føler sig snydt, da de ikke deler den opbyggede formue eller andre aktiver, der kunne have lettet tilværelsen som enlig forælder.

Det er heller ikke unormalt at se tilfælde, hvor den ene part går med til at betale forhøjede børnebidrag, selvom de ikke er juridisk forpligtede til det. Her opstår problemet, når eller hvis denne parts økonomiske situation ændrer sig, da det kan være vanskeligt at få ændret en allerede eksisterende aftale om forhøjede børnebidrag.

Af den grund er det afgørende at søge viden om dine rettigheder ved skilsmisse. Ikke kun for din egen, men også for dine børns skyld. Det sikrer, at du træffer velinformerede beslutninger, når du indgår bindende aftaler, der kan være svære at ændre på et senere tidspunkt.

2. SØG RÅDGIVNING VED SEPARATION OG SKILSMISSE – FORBERED DIG INDEN AFTALEINDGÅELSE

Da aftaler om børn og økonomi mellem dig og din ekspartner er juridisk bindende, er det afgørende at have fuldt overblik over konsekvenserne, før du indgår dem. For at sikre, at du træffer velinformerede beslutninger, er det vigtigt at søge professionel rådgivning før aftalerne om børn og økonomi bliver bindende.

Rådgivningen giver dig ikke kun en dybere forståelse af, hvordan aftalerne vil påvirke dig, men også indsigt i potentielle udfordringer og løsninger. Professionel juridisk bistand kan hjælpe med at skabe klarhed og tryghed i en ellers kompleks proces. Søg hjælp og rådgivning, inden du forpligter sig til aftaler, der kan have langsigtede negative konsekvenser.

3. LAV SKRIFTLIGE AFTALER VED SKILSMISSE

Selvom mundtlige aftaler er lige så bindende som skriftlige aftaler, kan de være vanskelige at bevise, især hvis du og din ekspartner oplever uenigheder eller bliver uvenner i fremtiden. Selvom I er enige om mange ting i processen, kan det ofte ændre sig, hvis der opstår uenigheder om vigtige forhold, eller hvis din ekspartner får en ny partner.

Derfor er det afgørende at indgå skriftlige aftaler, især når det drejer sig om vigtige forhold som samvær med børnene eller deling af store værdier. Skriftlige dokumenter skaber ikke kun klarhed og gennemsigtighed. De fungerer også som den langsigtede løsning for at undgå potentielle konflikter. De skriftlige aftaler tjener som juridisk bindende dokumentation og reducerer risikoen for tvister, der kan opstå senere, hvor en ellers bindende mundtlig aftale ikke følges af din ekspartner.

Ved at udforme jeres aftaler skriftligt kan I opnå en mere fredelig og organiseret skilsmisseproces, der minimerer stress og usikkerhed for alle parter involveret.

HVAD KAN GIVE ANLEDNING TIL KONFLIKTER VED SEPARATION OG SKILSMISSE?

Når man går fra hinanden efter at have levet sammen som ægtefæller, kan det enten ske ved enighed mellem ægtefællerne, eller ved at være en ensidig beslutning. Der kan opstå konflikter, når man går fra hinanden, ofte fordi begge parter vil have bedst mulige vilkår i forbindelse med skilsmissen, eller fordi skilsmissen var en ensidig beslutning, som kan gøre, at den anden part føler sig presset til at modsætte sig mest muligt, da følelserne i forbindelse med skilsmissen kan være svære at styre.

I forbindelse med en separation og/eller skilsmisse skal følgende ting behandles:

  1. Skilsmisseprocedure: Skal skilsmissen være enighedsbaseret, eller er der behov for forudgående separation eller ret til ensidig direkte skilsmisse?
     
  2. Bodeling: Hvordan skal bodelingen foregå? Er den baseret på den lovlige ordning, en gyldig ægtepagt eller en separat bodelingsaftale?
     
  3. Skævdeling ved kortvarigt ægteskab: Har ægteskabet været kortvarigt, kan der være behov for en legal skævdeling af formuen, da ligedeling kan anses for urimelig.
     
  4. Boligforhold: Hvem skal have ret til boligen efter skilsmissen? Hvis I lejer, hvem fortsætter så med at bo i lejemålet?
     
  5. Misbrug af formue: Er der tegn på misbrug af formuen eller forøgelse af særejet, der kræver misbrugs- eller reguleringskrav i forbindelse med skilsmissen?
     
  6. Forældremyndighed, bopæl og samvær: Hvor skal jeres fælles børn bo, og hvem skal have forældremyndigheden?
     
  7. Børnebidrag: Er der krav på børnebidrag, eller ønsker I at aftale forhøjet børnebidrag?
     
  8. Ægtefællebidrag: Skal der betales ægtefællebidrag efter samlivsophævelsen?
     

Disse spørgsmål dækker over de centrale juridiske aspekter ved en skilsmisse. Det anbefales derfor at søge professionel rådgivning fra en familieadvokat for at navigere gennem disse komplekse emner og sikre, at alle parter behandles retfærdigt.

 

NJORD Law Firm: din juridiske partner under skilsmissen:

NJORD Law Firm er et af Danmarks førende advokatkontorer inden for familieret. Vi har et stort team af familie- og skilsmisseadvokater, som kan hjælpe dig med juridisk rådgivning og sagsbehandling i forbindelse med skilsmisse. NJORDs familie- og skilsmisseadvokater har mange års erfaring inden for familieretten, og kan behandle ethvert spørgsmål eller konflikt, skilsmissen måtte bringe. Vores erfarne advokater kan stå for mægling og konflikthåndtering, hvis forhandlingerne mellem dig og din ægtefælle går i stå, og sikrer dig, at du opnår de mest gunstige vilkår for din skilsmisse.

Lad NJORD Law Firm hjælpe dig med at navigere gennem skilsmisseprocessen og sikre, at du får den nødvendige støtte og rådgivning.

Vil du vide mere?
ADVOKATRÅDGIVNING SOM HJÆLPER DIG OG DIN FAMILIE