Nyheder

Arv - Hvordan kan der spares boafgift?

Tilgodeser du en velgørende organisation i dit testamente, kan dit dødsbo måske spare boafgift, sådan at der bliver mere til dine arvinger, samtidig med at du støtter en god sag.

De fleste mennesker gør sig tanker om, hvordan arven efter dem skal fordeles. De færreste synes det er ok, hvis en arv formøbles og blot går til tant og fjas! Rigtig mange vil gerne sikre sig, at pengene bruges i overensstemmelse med egne ønsker og værdier. Derfor kan det være en rigtig god ide, at kontakte en familieadvokat til en snak om arv og eventuelt få oprettet et testamente. Der kan som nævnt nemlig være penge at spare for dine arvinger, hvis du vælger at en del af arven efter dig skal gå til en velgørende organisation.

Velgørende organisationer fritaget for boafgift

Der er nemlig en række fonde og lignende med et almennyttigt formål, som er fritaget for at betale boafgift. Det betyder, at den velgørende organisation får gavn af hele beløbet og altså ikke skal aflevere nogle af dine penge til statskassen. Og måske er det også muligt at begunstigelsen af den velgørende organisation slet ikke betyder, at dine arvinger får mindre i arv efter dig. Det sker ved, at du i testamentet bestemmer, at det er den velgørende organisation, der skal betale boafgiften for dine arvinger.

Spar boafgift og giv noget til verden

Advokat Karen Marie Jespersen, der har oprettet talrige testamenter fortæller, at det er en model som flere og flere ønsker at benytte. Det er særligt enlige uden børn, hvor arvingerne er fjernere, og som derfor skal betale både boafgift på 15% og tillægsafgiften på 25%. Og så er der selvfølgelig også bare mennesker, der har en hjertesag, de gerne vil støtte. De fleste mennesker tænker først på den nærmeste familie eller tætte venskaber, når de opretter testamente, men mange har også et ønske om, at kunne gøre en forskel. Iflg advokat Karen Marie Jespersen er det et ønske for flere, at man giver noget tilbage til verden.

Kontakt os

Har du spørgsmål eller behov for et uforpligtende møde om arven efter dig, så er du velkommen til at kontakte en af vores familieadvokater:

Karen Marie Jespersen, tlf. 6913 7119 eller kmj@bklaw.dk
Eva Østerlund, tlf. 6913 7114 eller eos@bklaw.dk
Marie Rud Hansen, tlf. 6913 7164 eller mrh@bklaw.dk
 

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!