Nyheder

Bankdirektør frifundet for mandatsvig

Advokat Henrik Lyhne har netop ført en større straffesag om mandatsvig for en tidligere bankdirektør.  Den tidligere direktør var anklaget for mandatsvig af særlig grov beskaffenhed. 

Anklagen mod bankdirektøren
Ovedrordnet drejede anklagen sig om, at direktøren og hans hustru havde fået private lån i banken uden bestyrelsens forudgående godkendelse. Bankdirektøren var tiltalt for selv at have effektueret disse lån eller beordret lånene effektueret. Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om 1 års fængsel.

Resultatet af retssagen
Bankdirektøren er nu frifundet for denne anklage, men er i stedet blevet idømt 30 dages betinget fængsel for overtrædelse af Lov om finansiel virksomhed. Det er den første sag af denne karakter om overtrædelse af Lov om finansiel virksomhed, som er afgjort ved domstolene.
 

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!