Nyheder

Corona-aftale hjælper iværksætterselskaberne

En ny aftale mellem partierne på Christiansborg giver lidt ekstra tid og luft til de såkaldte Iværksætterselskaber, som ellers har skullet omdannes til ApS’er inden den 15. april 2021.

Afskaffelse af IVS’er

I 2019 blev det besluttet, at det ikke længere skulle være muligt at stifte og drive iværksætterselskaber (IVS’er), som er selskaber, som indtil da kunne stiftes med en kapital ned til en krone. Politikerne gav i 2019 IVS’erne en frist til den 15. april 2021 til at få selskabet omdannet til et ApS.

Det betød at selskaberne skulle sikre en kapital på 40.000 kr. på bundlinjen for at kunne omdannes til et ApS. Kunne selskabet ikke det inden den 15. april 2021 ville selskabet blive tvangsopløst.

Aftalens indhold

Det har været svært for mange iværksættere at skaffe den nødvendige kapital på bundlinjen til at få foretaget en omregistrering - særligt i lyset af Covid-19 krisen. Derfor har Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet indgået en aftale, som skal gøre det lettere at omdanne et IVS til et ApS.

Regeringen vil fremsætte et lovforslag, der skal gøre aftalen til lov til november.

Helt konkret bliver det fremover muligt at omregistrere et IVS til et ApS ved at indbetale forskellen mellem IVS’ registrerede selskabskapital og de 40.000 kr., der er minimums-kravet til ApS’er.

Hvis der f.eks. er indskudt 10.000 kr. ved stiftelsen af et IVS, kan IVS’et som følge af forslaget blive omregistreret til ApS ved at indskyde de resterende 30.000 kr.

Det forventes, at de IVS’er, som er stiftet uden faktisk hensigt om erhvervsdrift, ikke vil blive omregistreret på grund af kravet om indbetaling. På den anden side vil de selskaber, som er stiftet som reelle selskaber med iværksætterformål, ikke bliver pålagt byrder, der i en Corona-tid kan virke urimelige. 

Samtidig med ændringerne vedrørende kapitalkravet, bliver fristen for omregistrering ændret til den 15. oktober 2021.

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Hvis du har spørgsmål til de nye regler, er du velkommen til at kontakte advokat Marianne Sørensen på e-mail mso@bklaw.dk eller tlf. 69 13 71 03.

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!