Nyheder

Gaveægtepagter, gæld og gaver til ægtefæller

Efter 1. januar 2018 er der ikke længere et krav om en gaveægtepagt, hvis man ønsker at give sin ægtefælle en gave. Ægtefæller kan frit give hinanden gaver uanset størrelsen, og der skal ikke betales gaveafgift.

Ved overdragelse af hus, bil etc. som gave til den anden ægtefælle, anbefaler Brockstedt-Kaalunds familieretsadvokater dog, at der af bevismæssige årsager oprettes et skriftligt gavebrev.

Hvis en ægtefælle går konkurs, er situationen en anden. Det er ikke lovligt for ægtefæller at foretage overdragelsen op til en konkurs for at etablere et såkaldt “kreditorly”. Ved en konkurs er tidspunktet for overdragelse af en gave afgørende for, om gaven kan omstødes af konkursboet.

Læs om gaver og gæld mellem ægtefæller her...

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Har du brug for hjælp til gældsrådgivning eller behov for rådgivning om, hvordan I som ægtepar bedst indretter jer, nærmere rådgivning om gaver mellem ægtefæller, eller står du foran en retssag, så er du velkommen til at kontakte en af Brocstedt-Kaalunds erfarne og specialiserede familieretsadvokater.

Advokat Karen Marie Jespersen, tlf. 69 13 71 19 eller kmj@bklaw.dk 
Advokat Emma Hertel Theilmann, tlf. 69 13 71 47 eller eht@bklaw.dk
Advokat Christina Ruby, tlf. 69 13 71 64 eller cru@bklaw.dk
Advokatfuldmægtig Charlotte Beck, tlf. 69 13 71 65 eller cbe@bklaw.dk
Advokatfuldmægtig Sine Andreassen, tlf. 69 13 71 70 eller san@bklaw.dk

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!