Nyheder

Højsæson for skilsmisser

Familieretsadvokat Karen Marie Jespersen fortæller, at kontoret altid efter sommerferien modtager flere henvendelser omkring skilsmisser. Erfaringen viser, at efteråret er højsæson for skilsmisser.

Med udgangspunkt i det kontant høje skilsmissetal i Danmark, de betydelige værdier der opspares i pensioner og det helt kendte faktum, at kvinders pensionsopsparing halter langt efter mændenes, kan det undre advokat Karen Marie Jespersen, at så få ægtepar vælger at få oprettet en ægtepagt om ligedeling af deres pensionsopsparinger.

Årsagen til forskellen i pensionsopsparinger kan være flere, f.eks. forskel i uddannelsesniveau, forskelle i karrierevalg samt evt. deltidsarbejde.
Hvis et ægtepar er enige om at indrette sig på en bestemt måde, hvor den ene af hensyn til ægteparrets børn arbejder på deltid, kan det forekomme urimeligt, at den ene ægtefælle stilles dårligere ved skilsmissen end, hvis ægteparret var blevet sammen.
Ved rådgivning og rettidig omhu, kan en sådan situation sagtens undgås ved, at der oprettes en ægtepagt om ligedeling af pensionsopsparingen. Det bedste råd er derfor at få lavet en ægtepagt og få drøftet problemstillingen med ægtefællen for at få en afklaring på, hvordan det konkrete ægtepar synes en rimelig løsning vil være ved en skilsmisse.

Iflg. familieretsadvokat Karen Marie Jespersen er det sjovere at tale om planlægning af et bryllup end at drøfte pension, død og skilsmisse.
Karen Marie Jespersen opfordrer ægtefæller til at få styr på pensionen i tide, da det erfaringsmæssigt er langt sværere for hovedparten at finde en rimelig løsning, når først den ene har truffet beslutningen om et brud.

Læs mere om oprettelse af ægtepagt her...

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Tag kontakt til kontorets familieretsteam, hvis du har brug for rådgivning og vejledning omkring skilsmisse, pensioner og ægtepagt.

Advokat Karen Marie Jespersen, tlf. 69 13 71 19 eller kmj@bklaw.dk 
Advokat Emma Hertel Theilmann, tlf. 69 13 71 47 eller eht@bklaw.dk
Advokat Christina Ruby, tlf. 69 13 71 64 eller cru@bklaw.dk
Advokatfuldmægtig Charlotte Beck, tlf. 69 13 71 65 eller cbe@bklaw.dk
Advokatfuldmægtig Sine Andreassen, tlf. 69 13 71 70 eller san@bklaw.dk

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!