Nyheder

Husk dokumentation ved afskedigelse

Husk dokumentation – hvis du som arbejdsgiver skal afskedige en medarbejder pga. manglende fleksibilitet, der skyldes familiemæssige forhold.

Denne regel er blevet bekræftet af Københavns Byret på baggrund af en sag, hvor en virksomhed opsagde en medarbejder. Virksomheden vurderede, at medarbejderen som alenemor, ikke ville være fleksibel nok til at kunne varetage en ændret stilling med megen rejseaktivitet. Kravet om fleksibilitet udgjorde en indirekte forskelsbehandling pga. køn og var i strid med ligebehandlingsloven.

Det er derfor vigtigt, at du som arbejdsgiver kan dokumentere, at det er nødvendigt at rokere om, nedlægge stillingen osv., hvis en opsigelse skyldes manglende fleksibilitet.

Kontakt advokat Jørgen Dreyer på tlf. 69 13 71 42 eller jdr@bklaw.dk, hvis du har spørgsmål til afgørelsen eller har behov for juridisk rådgivning i forbindelse med ansættelse eller afskedigelse.
 

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!