Nyheder

Længere implementeringsperiode for nye regler om sikker online betaling

Finanstilsynet accepterer længere implementeringsperiode for de nye regler om sikker online betaling.

De nye regler om stærk kundeautentifikation skulle være trådt i kraft d. 14. september 2019, men Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) har kunnet erfare, at der særligt ved e-handel har været problemer i praksis med at nå direktivets krav.

EBA har på denne baggrund i en udtalelse d. 21. juni 2019 lagt op til, at de nationale myndigheder kan give markedet en (begrænset) yderligere tid til at få implementeret de nye regler.

Det er Finanstilsynets vurdering, at markedet først er klar til at leve op til de nye regler d. 14. marts 2021 – altså en 18 måneders udsættelse. Udsættelsen gælder dog kun for kortbetalinger på internettet.

Udsættelsen ændrer dog ikke på, at reglerne om stærk kundeautentifikation trådte i kraft d. 14. september 2019. Det betyder, at hvor der ikke er sket to-trins godkendelse vil reglerne for hæftelse og ansvar i loven finde anvendelse.

Kontakt Brockstedt-Kaalund på tlf. 87 22 80 80 eller e-mail info@bklaw.dk, hvis du har spørgsmål til de nye regler.

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!