Nyheder

Lovændring om straksskilsmisse

Den 1. april 2019 trådte en lovændring i kraft, der betød, at det ikke længere var muligt for ægtepar med mindreårige børn at blive skilt med det samme – en såkaldt straks-skilsmisse.
Politikernes baggrund for ordningen var, at ægtepar skulle genoverveje om beslutningen om skilsmisse nu også var det rigtige valg, og i så fald hvordan de bedst kunne passe på børnene og fortsætte det fælles forældreskab. Der blev derfor indført en refleksionsperiode på 3 måneder efter ansøgning om skilsmisse.

Men ordningen er efterfølgende blevet kritiseret meget og har ikke fungeret for de ægtepar, som først har taget den svære beslutning om at blive skilt.

Derfor har et politisk flertal nu afskaffet den såkaldte refleksionsperiode, det vil sige så ægtepar med mindreårige børn ikke længere skal vente tre måneder på at blive skilt efter ansøgning.
Ændringen træder i kraft den 1. juli 2020.

Læs mere om lovændringen og den såkaldte refleksionsperiode her...

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Kontakt Brockstedt-Kaalunds familieretsadvokater på tlf. 87 22 80 80 eller e-mail familieretsadvokaten@bklaw.dk, hvis du har spørgsmål omkring afskaffelsen af refleksionsperioden eller behov for juridisk rådgivning omkring skilsmisse og bodeling.

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!