Nyheder

Nyt lovforslag om iværksætterselskaber og anpartsselskaber

Regeringen har netop fremsat lovforslag om afskaffelse af iværksætterselskaber og nedsættelse af kapitalkravet til anpartsselskaber til 40.000 kr. Lovforslaget forventes vedtaget, idet regeringen har indgået aftale med Dansk Folkeparti om forslaget. 

Baggrunden for lovforslaget er, at en analyse fra september 2018 har vist, at iværksætterselskaberne i større omfang end forventet har medført en forhøjet risiko for svig, hvor skatte- og afgiftsrestancerne er næsten dobbelt så høje som for enkeltmandsvirksomheder.

Forslaget skal træde i kraft dagen efter bekendtgørelse i Lovtidende. Eksisterende iværksætterselskaber forventes at få en overgangsperiode på 2 år til at blive omdannet til anpartsselskab med en selskabskapital på 40.000 kr. 

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Hvis du har spørgsmål til det nye lovforslag, er du velkommen til at kontakte advokat Henrik Lyhne på tlf. 69 13 71 50 eller e-mail hly@bklaw.dk

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!