Nyheder

​Nyansatte kan snart holde ferie med løn

Folketinget har indgået aftale om en ny ferielov, som træder i kraft 1. september 2020, og som sikrer, at nyansatte kan holde betalt ferie det første år af deres ansættelse.

Ny ferielov

På nuværende tidspunkt risikerer du som ledig at skulle vente op til 16 måneder, inden du kan gå på ferie med løn, fordi optjeningsåret går fra januar til december, og fordi ferien først kan afholdes fra 1. maj året efter. Men med den nye lov vil du som lønmodtager fremover optjene og afvikle din ferie på samme tid og kan dermed få betalt ferie det første år ved en ny arbejdsgiver efter en periode med ledighed eller barsel.

Årsagen til ændringen er dels at give nyansatte bedre mulighed for at holde ferie og dels at tilpasse den nuværende lov, så den bliver mere i overensstemmelse med EU’s regler.

Hvis du er på arbejdsmarkedet i dag og dermed ikke har holdt betalt ferie det første arbejdsår, vil du få tilgodehavende penge udbetalt, når du går på pension.

I aftalen fremgår det desuden, at arbejdsgiverne vil få kompensation for de økonomiske belastninger den nye ferieordning kan give.

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Hvis du har nogle spørgsmål til den nye ferielov, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 87 22 80 80.

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!