Nyheder

Ny lov - elektroniske cigaretter

Folketinget har vedtaget den nye lov om elektroniske cigaretter som trådte i kraft den 7. juni 2016.

Loven omhandler en række forskellige bestemmelser omkring markedsføring og kvalitet, og det gælder også for denne type af cigaretter, at arbejdsgiver skal udarbejde en politik herom. 

Rygepolitik for elektroniske cigaretter

Det er således arbejdsgiverens ansvar, at der udarbejdes en skriftlig politik for anvendelse af elektroniske cigaretter. Den skal blandt andet være tilgængelig for virksomhedens medarbejdere og som minimum indeholde bestemmelser om hvor, hvorvidt og hvordan, der må ryges elektroniske cigaretter. 

Såfremt en virksomhed ikke har udarbejdet en politik for anvendelse af elektroniske cigaretter, vil man kunne få en bøde herfor. Det er Arbejdstilsynet der påser, at det sker.

Intet forbud mod elektroniske cigaretter

Den nu vedtagne lov indeholder ikke på samme måde som ved selve rygeloven forbud mod, at elektroniske cigaretter må anvendes indenfor på arbejdspladser. Det er således et stykke af vejen op til den enkelte arbejdsgiver selv at beslutte, om elektroniske cigaretter må anvendes på arbejdspladsen, og hvor det må ske.
 

Tilpas rygepolitik på arbejdspladsen

Har en virksomhed allerede en rygepolitik, kan der blot ske en tilføjelse, således at anvendelse af elektroniske cigaretter fremgår af denne. Det følger ikke af reglerne om anvendelse af elektroniske cigaretter, at det skal fremgå af politikken, hvad konsekvensen ved overtrædelse er, men det anbefales i lighed med den tidligere rygelov, at der ligeledes fremgår af politikken, hvilken konsekvens det har. 

Kontakt os

Vil du vide mere om den nye lov for elektroniske cigaretter, eller har du spørgsmål til loven, så kontakt vores specialist i ansættelsesret og arbejdesgiver forhold Jørgen Dreyer på:

T: 6913 7142
E: jdr@bklaw.dk

 

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!