Nyheder

Overgangsordning til ny ferielov

1. september 2020 træder en ny ferielov i kraft. Loven kommer til at indeholde princippet om samtidighedsferie, som betyder, at du fremover optjener og afholder ferie samtidig.
Hvis du er ny på arbejdsmarkedet, behøver du derfor ikke at vente op til 1,5 år, før du kan holde ferie med løn.

Den nye ferielov indeholder også regler om muligheden for at holde ferie på forskud og om en anderledes udbetaling af dit ferietillæg.

Inden ferieloven træder i kraft vil der være en såkaldt overgangsordning. Denne ordning medfører, at ferie, der optjenes fra 1. januar 2019 til 31. august, gemmes og kan bruges til ferieafholdelse i perioden 1. maj til 31. august 2020. 

Derudover bliver ferie, der er optjent af aktive lønmodtagere i perioden fra den 1. september 2019 til 31. august 2020, ”indefrosset” og kan ikke afholdes eller udbetales, før lønmodtageren forlader arbejdsmarkedet. De penge, som er ”indefrosset”, vil blive forvaltet og administreret af en særlig fond ved navn ”Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler” med bistand fra Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP). Der vil ske en forrentning af beløbet, og fonden vil sørge for, at pengene er til stede, når lønmodtageren skal have dem udbetalt.

Overgangsordningen skyldes, at det kan få store konsekvenser for arbejdsgivere og samfundsøkonomien, hvis mange lønmodtagere har mulighed for at afholde eller få udbetalt ferie for op til 10 uger på 1 år.

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Hvis du har spørgsmål til den nye ferielov eller behov for hjælp til en konkret sag, er du velkommen til at kontakte advokat Jørgen Dreyer på tlf. 69 13 71 42 eller e-mail jdr@bklaw.dk.

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!