Nyheder

​Rykkergebyrer på afdrag – Højesteret har talt

Kan en kreditor opkræve rykkergebyr, hvis en skyldner ikke overholder en aftalt afdragsordning? 
Højesteret har for nyligt taget stilling til dette spørgsmål på baggrund af en sag, og svaret er ”Nej”!

 
Afdrag

I sagen havde en kreditor sendt en faktura til inkasso, og der var under et fogedretsmøde indgået en afdragsordning med skyldner. Skyldner betalte ikke de aftalte afdrag, og der blev herefter sendt 3 rykkere med et samlet rykkergebyr på 300 kr. (3*100 kr.).
 
Højesteret fastslog, at der ikke kunne opkræves et rykkergebyr, når først den oprindelige faktura var taget til inkasso, når der var fastsat et inkassosalær, og når kreditor havde fået et tvangsfuldbyrdelsesgrundlag.
 
Som kreditor skal man derfor være opmærksom på, at man ikke kan pålægge et gebyr for afdragsrykkere, når først der er fastsat inkassosalær – heller ikke selv om, der ikke har været pålagt rykkergebyrer tidligere.
 
Afgørelsen kan læses på Højesterets hjemmeside her... 

Afgørelsen er helt i tråd med den måde, vi her hos Brockstedt-Kaalund behandler vores inkassosager. Den vil derfor ikke få betydning for vores inkassoprocedurer.
 

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Hvis du har nogle spørgsmål om den nævnte afgørelse eller i øvrigt har brug for hjælp ved inddrivelse af fordringer, er du velkommen til at kontakte vores inkassoafdeling.

Advokat Marianne Sørensen, tlf. 69 13 71 09, e-mail mso@bklaw.dk
Advokatfuldmægtig Emil Revsgaard Larsen, tlf. 69 13 71 25, e-mail erl@bklaw.dk

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!