Nyheder

​Lungekræft som følge af svejsning kan betyde nye erstatningsmuligheder

Efter 50 videnskabelige undersøgelser har verdens førende forskere fastslået, at svejsning er kræftfremkaldende. Denne konklusion åbner op for, at man måske kan få anerkendt lungekræft som en erhvervssygdom og dermed få tilkendt erstatning. 

Hidtil har man vurderet, at indånding af svejserøg muligvis var kræftfremkaldende. Men nu har en gruppe forskere kigget på den nyeste dokumentation og konkluderet, at svejsning er kræftfremkaldende. De nye undersøgelser er meget mere præcise end de tidligere, fordi det er lykkedes at sortere risici som rygning og asbest fra, så det bliver klart, hvor kræftfremkaldende selve svejsningen er.

Personer, der på arbejdet udsættes for svejserøg, (både svejsere og personer i rummet) har en markant øget risiko for at udvikle lungekræft. Hvis man indånder partiklerne gennem længere tid, øger man sin risiko for at udvikle lungekræft med omkring 30 %. 

Derfor opfordrer Kræftens Bekæmpelse alle personer, der i længere tid har været udsat for svejserøg, og som har fået konstateret lungekræft, til at melde det som arbejdsskade til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring med henblik på at få erstatning. 

Brockstedt-Kaalunds advokater tilbyder en gratis indledende gennemgang af den enkelte erstatningssag, herunder dine muligheder for anmeldelse af en arbejdsskade, for erstatning og for evt. genoptagelse af en arbejdsskadesag.

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Spørgsmål om erstatningsmuligheder i forbindelse med lungekræft som følge af svejsning kan rettes til advokat Jørgen Dreyer ved Brockstedt-Kaalund på e-mail jdr@bklaw.dk eller tlf. 69 13 71 42.

Du kan læse mere om erstatning i forbindelse med arbejdsskader og erhvervssygdomme her…

Yderligere information om kræftundersøgelsen

Læs mere om undersøgelsen vedrørende svejsning og lungekræft på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside her…

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!