Der er mange danskere, der har oplevet, at arv kan splitte familien. Det sker i selv de bedste og mest sammentømrede familier.

Hos NJORD oplever vores familieretsadvokater, at det ofte er kombinationen af penge og følelser, der kan være en farlig blanding, og som kan skabe en voldsom splid i familien. Det er ikke kun i de store dødsboer med mange penge, at familien bliver splittet. Familien kan blive splittet over delingen af arvestellet og søskendejalousi fra barndommen, der pludselig bryder frem i lyset igen.

Arvestrid kan opstå i alle situationer og hos alle familier

Særligt i sammenbragte familier med dine og mine børn kan der opstå splid efter et dødsfald, da arveloven ikke tager højde for disse familier. Det kan derfor blive vilkårligt, hvem der arver, og hvor meget, hver arving skal have. Men det er ikke kun i sammenbragte familier, at arvestridigheder kan opstå. Man kan derfor forebygge arvestridigheder ved at snakke med sine børn om sine overvejelser, så de er forberedt på, hvad der kommer til at stå i testamentet.

Vi oplever, at rigtig mange mennesker har svært ved at forholde sig til et testamente og ikke ønsker at tænke på det – og det forstår hun godt, for skal man forholde sig til et testamente, skal man samtidig forholde sig til sin egen død, og det bryder ingen sig om. Men hvis man selv sørger for at få styr på sine arveforhold, kan man spare sine arvinger for en masse konflikter, når arven skal deles.

Er et testamente en god idé?

Det er sjældent for tidligt at lave sit testamente, men det kan blive for sent. Derfor er der også flere og flere danskere, der giver sig i kast med at lave et testamente før sygdom eller andet opstår. Det er hensigtsmæssigt, at man i forbindelse med f.eks. en kræftdiagnose ikke samtidig er nødt til at forholde sig til arveforhold m.v. I en sådan situation er det bedre, at der er taget stilling til det på forhånd.

Hvis man laver et testamente, kan man sikre, at ens værdier går til de personer, som man ønsker. Samtidig sikrer man også, at der ikke opstår tvivl og/eller konflikter omkring, hvem der skal have hvilke værdier.

Vil du vide mere?
ADVOKATRÅDGIVNING SOM HJÆLPER DIG OG DIN FAMILIE