Nyheder

Man mister IKKE sin stemmeret til Folketinget, selvom man har en økonomisk værge

Højesteret har netop afsagt en meget principiel dom om valgret til Folketinget og værgemål.

I dommen slår Højesteret fast, at det ikke er i strid med grundloven og Danmarks internationale forpligtelser, at personer, som er frataget den retlige handleevne efter værgemålsloven, ikke kan stemme til folketingsvalg.

Familieretsadvokat Marie Rud Hansen forklarer, at dommen ikke betyder, at man ikke har stemmeret til folketingsvalg, bare fordi man har en økonomisk værge. Man mister alene sin stemmeret til folketingsvalg, hvis man samtidig er frataget den retlige handleevne.

Det er derfor ikke korrekt, når flere medier oplyser, at man er umyndiggjort, hvis man har en økonomisk værge, ligesom det ikke er korrekt, at man mister sin stemmeret til folketingsvalg, hvis man har en økonomisk værge.

Kontakt Brockstedt-Kaalund 

Ønsker du at vide mere om værgemål, fremtidsfuldmagter eller fratagelse af den retlige handleevne, er du velkommen til at kontakte advokat Marie Rud Hansen.

Advokat Marie Rud Hansen E: mrh@bklaw.dk eller T: 6913 7164

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!