Nyheder

Hvad sker der, hvis man som ansat bliver videoovervåget af sin arbejdsgiver?

På baggrund af en ny sag har Højesteret fastslået, at det er lovligt at opsætte videokameraer i en virksomhed – men at det er ulovligt at videoovervåge en ansat bevidst - uden den ansattes accept. Hvis der skulle blive tale om en grov, ulovlig overvågning, kan den ansatte have ret til såkaldt tortgodtgørelse efter erstatningsansvarsloven.

I den konkrete sag fik en ansat tilkendt 20.000 kr. i tortgodtgørelse, fordi hendes arbejdsgiver ved hjælp af lovligt opsatte kameraer i sin restaurant havde videoovervåget hende bevidst for at kontrollere, om hun gjorde sit arbejde korrekt. TV-overvågningen var ikke saglig og havde overskredet grænserne for arbejdsgiverens ledelsesret og persondataloven. I forbindelse med overvågningen havde den ansatte følt sig groft krænket og psykisk belastet af situationen.

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Hvis du har spørgsmål inden for ansættelsesret, er du velkommen til at kontakte advokat Jørgen Dreyer på tlf. 69 13 71 42, e-mail  jdr@bklaw.dk eller advokat Anders Hammer Hansen på tlf. 33 34 74 04, e-mail ahh@bklaw.dk.

Icons made by SimpleIcon from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Icons made by Eleonor Wang from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY
Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!
Ny viden og gode råd fra vores advokater

Tilmeld dig Brockstedt-Kaalunds nyhedsservice og modtag ny viden og GRATIS råd i forbindelse med forskellige juridiske problemstillinger inden for dit interesseområde; privat eller erhverv. Vi sender dig e-mails, når der er aktuelle nyheder, som kan være relevante for dig.

Din direkte vej til ny juridisk viden – tryk her!